Middag i Roswell och litet annat besök

Skärmavbild 2017-10-08 kl. 08.38.29

Denna lördag hade vi det trevliga nöjet att vara inbjuden till Lars och Lene på middag. Det är alltid lika trevligt att vara uppe hos dem i Roswell och det är lite som en annan värld ute i förorten – lite grönare och lite större, med större tomter och större hus.

Eftersom det just nu är fler gästande forskare på Georgia State University så var det även några fler gäster hos Lars och Lene. En familj från Australien och en bulgarisk doktorand från Copenhagen Business School.  Gott och trevligt helt enkelt!

Efter middagen fick doktoranden åka med oss och så skjutsade vi hem henne till Edgewood där hon bodde så att hon skulle komma hem säkert. Området och gatan där hon bodde kändes inte alls säkert och det var länge sedan jag körde i ett område där man får se till att ha låst dörrarna, vara uppmärksam vid stoppskyltar/rödljus och helt enkelt vara beredd på att gasa om man hamnar i en farlig situation. I dessa kvarter kan det ofta skilja från gata till gata. Bor man i Atlanta måste man sätta säkerheten först även om det är dyrare att bo där, det finns liksom inget annat val, då skulle jag hellre bo i någon annan stad. Eftersom vi har bott i staden tidigare och känner den ganska väl så är det också en trygghet. Tror i alla fall inte det blir någon ny sväng till Edgewood..

När vi släppte av henne fick vi dock med oss en otäck fripassagerare som hoppade in… På vägen hem på den 7-filiga motorvägen kände Jonny en stor insekt på sig och han skrek till. Inte minst när den krupit in i skjortan… han trodde nog att han hade lyckats krossat den men höll handen över… När Jonny kliver ut från bilen så ramlar insekten ut och då visar det sig att det är en stor kackerlacka  – hur härlig är inte den känslan?! Blev att slänga kläderna in i tvättmaskin och hoppa in i duschen direkt 🙂

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: