Sol, solskyddsfaktor och USA

Eftersom jag har utlovat några utblickar, jämförelser så kommer här min första: Här i USA är det här med sol en ganska viktig fråga. Inte minst för att den kan orsaka hudcancer speciellt när man bor i en del av USA med mycket sol. Men även för att solen gör att huden åldras om man nu inte är väldigt noga med att använda solskyddsfaktor som också skyddar mot UVA.

Men här i USA ses det inte speciellt fint att vara solbränd  I de flesta delar av USA (kanske med undantag av Florida) så solar man inte utan försöker hålla sig i skuggan så mycket, i alla fall personer som är över 30 år. Och uteserveringar har i princip bara bord i skuggan – för i solen vill ingen sitta.

I Sverige gillar ju många solen och att åka iväg på solsemestrar och kanske är det  en kompensation för att solen är borta så stor del av året… Själv är jag alldeles för rastlös för att ligga i solen, så det blir bara korta stunder. Men det jag älskar här är att kunna sitta ute i skuggan och njuta av värme speciellt eftersom i Umeå så behövs solen för att det ska ge lite värme. Min definition på sommar är just att det ska vara så pass varmt att det går att sitta i skuggan och njuta av värmen – tyvärr inträffar detta alldeles för sällan i norra Sverige…

Och än njuter vi av lite fina sensommardagar här i Atlanta!

Skärmavbild 2017-10-05 kl. 09.22.59

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: