Tacka för thanksgiving

I

Idag har det varit Thanksgiving här i USA och förutom att vara tacksamma för skörden är vi tacksamma för det här året. Här i USA är det en av de största helgerna på året tillsammans med jul där de flesta åker hem till familjen och firar. Vi spenderade dagen tillsammans med en kompis och några av hennes vänner. Kalkon, sötpotatismos, stuffing gröna bönor och cranberry var basen. Vi hade med oss svenska köttbullar, sås och hasselbackspotatis. Äppelpaj och pecanpaj med vaniljssås till efterrätt – yummy!

På vägen hem så stannade vi på Black friday rea på Macys och Lenox mall, och sen en liten sväng till Target. När vi bodde här förra gången var det helt dött på thanksgiving, inte någon affär eller restaurang hade öppet (förutom något hotell). Nu har allt fler restauranger och affärer öppet på dagen och på kvällen så börjar Black friday rean. Även om det är skönt att affärer är öppna är det lite tråkigt att det inte finns några ”lediga” dagar nu för tiden. Snart kommer väl mellandagsrean starta på julaftonkvällen och det känns ju lite tråkigt. Visst borde vi kunna ta det lugnt någon dag per år i alla fall?

Annons

2 reaktioner till “Tacka för thanksgiving”

  1. Trevligt att ni fått fira på riktigt så att säga. Javisst är det galet det här med Black Friday. Jag vägrar absolut att deltaga i detta hysteri och sätter inte näsan utanför dörren förrän på lördagen! Trevlig fortsättning på helgen där i Södern!

    Gilla

    1. Ja visst är det trevligt att hinna fira på amerikanskt vis! Vår värdinna är gör dessutom den godaste pecanpie som jag ätit ngn stans. Tricket hon kör med är att sätta i bourbon! Tack så mycket det ska vi ha, även om vi ska ut på rea imorgon, men det blir nog en ganska kort sväng när vi bjudit över några andra amerikanska vänner imorgonkväll. Bra med thanksgiving är ju att de flesta Är lite mer avstressade än vanliga helger. . /anna

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: