Atlantas flera sidor

Detta bildspel kräver JavaScript.

Har varit riktigt fullt några dagar dels med besök från en av Jonnys kollegor och dels med besök av Sara och Alexander. Eftersom Jonny hade fullt upp med ett artikelprojekt så syns han inte på några bilder.

Jag ville gärna visa upp hur det riktiga Atlanta är så därför började vi med en cykeltour som gick genom flera delar av Atlanta som jag aldrig varit i: Grant Park, Inman Park, Beltline, Edgewood och en hel del andra ställen. Genom att ha en guide med så blev det helt plötsligt möjligt att cykla på ett säkert sätt – tack Walt på Bicycletour Atlanta. Dessutom hade vi värsta lyxen att enbart vara vi tre vilket innebar att vi kunde hålla ett bra tempo och fick bästa privattouren. Berättelserna om Atlanta, Inbördeskriget, Indianerna, Martin Luther King, Civil-Right-rörelsen Street Art och Coca Cola vävdes ihop.

Och kanske ni undrar vad Coca Cola har att göra med MLK? Jo, det var nämligen så att när MLK fick Nobels fredspris så vägrade stadens borgmästare och övriga auktoriteter att delta på den gala där de skulle hedra honom på grund av MLKs hudfärg. Här ingrep VD:n till Coca Cola och sa att det inte alls var självklart att Coca Cola verksamhet behövde vara stationerad i Atlanta och vips så hade alla auktoriteter ändrat sig och köpte biljetter till galan där de firade MLK.

Vi hann också med en hikingtur uppe i bergen där vi gick en slinga som var 1,4 mil lång. Eftersom detta var min första tur uppe i bergen så var det svårt att veta vilken nivå som skulle vara lagom. Vi hade nog kunnat ta en lite längre men fördelen var att denna var bra utmärkt vilket är en fördel när man ska hitta hem.

Hann också med en awesome yardsale sväng med Sara där kvarteret bredvid där jag bor hade en gemensam med totalt 40 olika hus som deltog. Ska man göra bra fynd så gäller det inte att ligga på latsidan så redan vid starten klockan 8 var vi på plats. Jag hittade en del riktigt bra fynd till lägenheten – eller vad sägs om champagneglas (kristall), vinglas, nästan ny magic bullet, ljusstake, 2 stolar, trägalgar, 2 bordslampor, vintage-kuvertväska, smycken och mycket mer för 65 dollar?

I övrigt så blev det lite shopping både på outlet och mall, provsmakning av öl från Atlanta, amerikansk college-fotboll och museet för Civil Rights. Dessutom hann Sara och Alexander en heldag nere i downtown Atlanta då jag hann plugga.

Men eftersom jag är barnsligt förtjust i hiphop så får jag avsluta med Jermaine Dupri…

Welcome to Atlanta where the players play
And we ride on dem thangs like ev-ery day
Big beats, hit streets, see gangsters roamin
And parties dont stop ‘til eight in the mo’nin

… och glömde ju att säga att jag köpt biljetter till JAY Z 🙂

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: