Roliga dagar med familjen Jonsson-Partanen

Detta bildspel kräver JavaScript.

Äntligen var det dags för att min syster Bodil och hennes familj skulle komma och hälsa på. Så en fredagskväll kom de – om än rejält försenade efter en snöstorm i London, och utan dottern Vera som skulle komma dagen efteråt.

Att börja med att besöka outlet på GA400 är ett av de bästa sättet att shoppa. Då kan man bocka av en hel del inköp billigare eftersom det är en outlet, nackdelen är att de inte har allt men då passar det bra att vi bor runt hörnet från Lenox Mall som är ett av Atlantas bästa mall. Vi har ju också en kilometer till Phipps Plaza som också är ett superfint mall – tyvärr dock lite dyrare eftersom det är lite mer exklusivt. När vi ändå var norr om staden passade vi på att besöka Dahlnoega som är en fin liten stad i Blue ridge mountain. Här var det guldrusch runt 20 år innan det stora guldruschen satte igång i Kalifornien.

På lördagskväll anslöt även deras äldsta dotter Vera så på söndagsmorgon var det bara att ge järnet och det vi gjorde vi genom Bicycle Tour Atlanta, en tur som handlade om civilrightsmovement. Efter två mils cykling fördelat under 3 timmar hade vi fått ett större grepp om civilrightsmovement. Att dessutom ha cyklat runt på gatorna nere i Downtown gav en extra puls – allt möjligt via de fantastiska guiderna. Det var ju faktiskt betydligt fler händelse än Martin Luther Kings tal och Freedom riders som ledde till förändringar. En av de tråkigaste saker som vi fick se var att gamla historiska småhus nu håller på att trängas bort av nya moderna hus. Helt galet att man inte har ett bättre skydd för historiska ting. Vem som kaosade mest på cykelturen låter jag vara osagt…

29214702_1825690490821986_1121809560378540032_o

Vi hann med att göra en hel del även om det var ett kvälls och eftermiddagstrött gäng som vi hade hemma hos oss.  Men vi hann testa en hel del nya och gamla restauranger och en ny favorit med etiopisk mat, mexikansk-fusion, hamburgerhaket Shake Shack, en bbq-restaurang och en brunch på en klassisk gammal diner Silver Skillet. med mera.

Vi hann också åka förbi inspelningsplats för Stranger things – speciellt spännande blev det eftersom inspelningsteamet var på plats! Dessutom blev det en tur till CNN, Centennial olympial park och Civil right movement museum, en guidad tur i Buckhead med mera. Riktigt kul att ha dem på besök.

 

 

Annons

En tanke på “Roliga dagar med familjen Jonsson-Partanen”

  1. Tack för en toppenvistelse i Atlanta! Så kul att se hur ni har det I Atlanta och att få träffas❤️ Många fina minnen har vi med oss.
    Kramar

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: