International dinner

Detta bildspel kräver JavaScript.

Atlanta Montessori International har verkligen barn och föräldrar från hela världen – detta märkte vi vid eventet, International Dinner, som skolan arrangerade i lördags. Eventet började med att de hissade alla flaggor från de länder där barnen kommer ifrån – totalt hissades cirka 35 flaggor, varav den svenska flaggan var en. Isak var peppad för att få hissa den svenska flaggan.

Alla åldrar fick välja egna länder där de hade jobbat tematiskt med landet och förberett olika fakta om landet. Junior High hade valt Chile eftersom Felipes föräldrar kommer från Chile. Det var mycket god mat som serverades i klassrummen. Eftersom vi skulle ha besök senare på kvällen så fick man lämna lite lagom rum i magen så att vi även kunde äta med våra gäster…

Det land från Skandinavien som var representerat var Island och där i rummet träffade jag en pappa som var från Island. Dagen efter skulle han åka till Sverige, och det visade sig han skulle till Ooumä (Umeå), vilket sammanträffande! Han skulle besöka ett företag som hette Eilo som jag inte hade en aning om vilket det var, men när han bokstaverade så kände jag ju igen Alo (eller rättare sagt Ålö).

Dessutom hade vi ytterligare internationellt tema med Lene och Lars som besökte oss i lördagskväll. Vi lagade lite norsk lax med citronsås och pressad potatis. Gott och svenskt (om än att laxen var norsk).

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: