Vinterkaos

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det har visst inte varit så här kallt så här länge sedan 1928… men med tanke på att vi har sex månaders vinter i Umeå finns det inte mycket att klaga på. Igår var det riktigt bitigt ute med -10C runt lunchtid. Skolorna har varit stängda onsdag och torsdag, många håller stängt även imorgon men vår öppnade en timme senare än vanligt.

Man kan ju tycka att det är lite fånigt att det blir sånt kaos med ett par centimeter snö, men det största problemet är orsakat av isen. Hur många bilar som helst, hur mycket vägar som helst och sen är ingen bil utrustad med vinterdäck – konstigt nog att inte ens poliserna lägger om till vinterdäck vid sådant här väder. Svart-is och sommardäck är inte någon bra idé, inte ens i Umeå. Bara här i countyt bredvid blev polisen utkallade vid 1000 trafikolyckor (krockar), och då var ändå skolorna stängda och alla som inte behövde vara ute på vägarna och var smarta nog, undvek nog att köra. I och med att det ingår 29 counties i stor-Atlanta så borde det nog minst ha varit 10 000 krockar igår… Vi har hållit bilen i garaget och endast gått ut på lite promenader.

Problem med is kan även orsaka lite andra problem. Här i vårt lägenhetsområde så gick en vattenledning större och det har varit ett is-kaos även här. Vi hade tänkt ta oss ned till gymmet, men vände då det rann vatten från lampan ned till en vattenpöl som bildats nedan och vi hade varit tvungen gå igenom det. Korridoren här utanför ser ut som en källarlokal till ett ryskt fängelse – även om jag är lite osäker hur ett sådant ser ut…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: