En ny termin

26937582_10155561253586185_944755222_o

Äntligen var det dags för att vara klar med höstens studier och eftersom jag även skulle göra klart sommarkursen så blev det till att kavla upp ärmarna. Men nu kan jag lägga till ytterligare 37,5 hp till mina studiemeriter. Och riktigt skönt faktiskt att börja med något nytt. Eftersom att det är skönt att få lite miljöombyte så sitter jag och Jonny ganska ofta på Starbucks och jobbar, jag med en dark-brewed coffee och Jonny med en soya-latte. Vid dessa tillfällen har man fått ta del av åtskilliga arbetsintervjuer, som tillslut blir ett myller av ljud.

Eftersom jag jobbar på ett universitet så är det även intressant att se hur olika lärplattformar ser ut och används. Jag har nu läst online-kurser som är av olika karaktär och det finns vissa saker som jag tycker är bättre och vissa saker som är sämre. Det jag måste börja säga är att jag sällan hakar upp mig på tekniken. Ofta det som släpar på onlinekurserna är pedagogiken och kommunikationen. Som kommunikatör tycker jag att prio 1 för en kursansvarig bör vara att se över att man har en bra och tydlig kommunikation och exempelvis använder en tydlig struktur och att man använder samma begrepp för samma sak på flera ställen. Tänk hur mycket tid som online-studenter ägnar åt att sitta och lista ut saker som borde vara självklara bara för att en kursansvarig inte har tagit sig tid till att göra en bra struktur och använda samma begrepp för samma sak. Att skriva tydliga instruktioner till inlämningsuppgifter eller hemtenta.

Att behöva göra allt på plattformen tycker jag inte är speciellt viktigt, att länka ut till en extern youtube -film, artikel mm kan jag tycka är smidigare än att se inbäddade lösningar. När jag nu startat upp vårterminens program och har föreläsningar på plattformen med möjlighet till interaktivitet, så släpar ju ofta interaktiviteten på grund av att man inte befinner sig i samma klassrum. Men jag gillar ofta chattfunktion. Jag förstår inte varför man inte använder sig av tydligare tillfällen då det finns möjlighet att ha en diskussion runt något intressant och aktuellt ämne.

Och slutligen att ha olika inloggningar i olika system (och även för olika universitet) känns helt meningslöst när vi inom Sverige borde kunna använda samma som till antagning.se på alla ställen.

Och till sist, såväl som först, börja att prioritera kommunikation och struktur för det ger ofta den största effekten.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: