Julstämning en vacker höstdag?

Det gäller nog helt enkelt att jobba sig in i julkänslor för att julstämningen ska infinna sig. För det är väldigt svårt för mig som norrlänning att få julstämning när det är en vacker höstdag med 17 grader varm. För som norrbottning är jag ju van vid att det är vinter när julen ger sig till känna….

Idag har jag hursomhelst varit på Ikea och inhandlat lite olika juleljus. Röda blockljus, smala ljus, en led-slinga och en stor julstjärna. Julstjärnan satte jag i ett av vardagsrummens fönster, egentligen skulle jag nog ha en i varje fönster för att det skulle se bra ut men det kändes lite onödigt att köpa på sig julsaker för bara ett år.

I helgen hade Swea julmarknad så då hjälpte jag till i kassan, ganska många svenskar, svenskättlingar och en del övriga. Dessutom var det luciatåg, både med barn och vuxenkör, den senare där Klara medverkade. Just nu jobbar jag hårt på julstämningen eftersom jag sitter och väntar på Klara som ska vara färdig med körövningen så nu översköljs jag av julkänslor. På torsdag har Swea julmiddag så då blir det julbord, ser fram mot det för det blir nog enda julmaten för i år, om man nu inte räknar lussebullen med kaffe som jag fick igår. Eller Nyåkers pepparkakor som jag inköpt på World Market med grönmögelost på. På söndag är det dags för den stora luciakonserten så det ska bli kul att se.

På bilderna ser ni några exempel på olika ljus som jag köpt

Annons

2 reaktioner till “Julstämning en vacker höstdag?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: