En dag i Appalacherna – Vogel State Park

Idag har jag, Jonny och Isak varit ute på en vandring i Vogel State Park i Appalacherna. Förra gången jag var uppe i Appalacherna var för tre veckor sedan och då var det alldeles grönt, men nu hade de mesta löven ramlat av, men det var ändå vackert. Första gången vi var här var för 17 år sedan så man kan definitivt se att vandring har blivit mer populärt även här. Isak fick ta en repris på den 17 år gamla bilden – resultatet kan ni se på bilderna ovan.

Vi gick ett trail som heter Bear Hair Gap Trail.  Själva vandringsleden är inte speciellt långt utan ungefär 9 kilometer.  Däremot är det mycket stigning och totalt så var det 300 meters stigning på vandringsleden. Men det var en skön dag ute i naturen och inte speciellt många människor i spåren så det var härligt. Att ta sig upp till utsiktspunkten tog runt 1 h och 10 min, medan vägen ned tog 1 h och 40 min eftersom det var brant och ganska halt.

Jag hade gärna uppskattat att spåret var lite mer utmärkt och att kartan var lite mer detaljerad, under en sträcka var vi rädd att vi hade gått fel… Jag tycker dessutom att det är jobbigt att hoppa på stenar över bäckar, speciellt med gympaskor.  Men nu är vi hemma och det känns riktigt skönt.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: