Att handla i USA…

23432607_10155359834556185_97398745_o (1)

….kan vara ett stort jobb. Det skiljer jättemycket på vad butikerna har för något sortiment och det pris som de tar för det. I söndags var vi på Whole Foods market för att handla lite bra frukt och mjöl. Eftersom inte så många amerikaner bakar bröd så hittar man inte det bästa vetemjölet och rågmjölet på den närmaste affären. Jag hade nog kunnat handla det mesta på Whole Foode men eftersom de är så dyra och vi har mer av tid än pengar just nu så blir det att shoppa runt och variera mellan några olika affärer. Klara tycker dock att Whole foods är den mest tråkiga affären – EVER! Möjligen i konkurrens med Trader Joe…

Älskar Publix dels för att vi har en nära som har ett bra sortiment, är liten och har bra kunder, där kan man lätt slinka in sent en kväll och samtidigt känna sig säker. De har dessutom en massa BOGO-deals (buy one get one free) så där kan man köpa på sig lite extra av de varor som går åt. Dessutom en ganska litet organiskt sortiment även om de har det mesta som jag handlar.

Trader Joe handlar vi på med jämna mellanrum. Bra men lite udda sortiment. Här hittar man pesto, soltorkade tomater, organiska varor och blommor till mycket bättre priser än alla andra.

Kroger – vilket nog är den affär jag föredragit att handla på – åker jag sällan på för den ligger åt fel håll och det mesta hittar jag ju på Publix. Men de har ett bra utbud av organiska varor och ett väldigt bra sortiment. Även mjöler ska jag kunna hitta här, men åker ganska sällan hit så har inte hunnit kolla eftersom det blev Whole foods market istället.

Så lite svettigt är det att handla… har dessutom signat upp mig för ett par mattjänster… Har bara hunnit få Blue apron, men på grund av en väldigt slösaktigt förpackad matleverans så blir det ingen fler. Ska prova Hello Fresh om ett par veckor så får vi se (har signat upp på ett Groupon erbjudande)

Jag har även blivit medlem i Sams-club (även om jag föredragit Costco), som är en grossisthandlare där man kan göra bra deals på vissa varor. Men för att handla där måste man ha ett medlemsskap. Idag gjorde jag lite fynd på storpack Hummus (3 gånger så billigt som på Publix), 1 kg fetaost för 100 kr och framförallt så hade de Jarlsberg på bit (kanske 700 gram) för 12 dollar. Riktigt fynd med tanke på hur mycket jag saknar ost efter tre månader i princip utan ost.  Imorgon kommer min osthyvel som jag har beställt så imorgon blir det äkta surdegsbröd (wow, riktigt gott), med jarlsbergsost och smör. Förmodligen en kaffe på det…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: