Lenox park – vår gröna lunga

Detta bildspel kräver JavaScript.

Att bo i en storstad har sina nackdelar och en är luftkvalitet. Med 7 miljoner invånare och de flesta har bilar så blir det väldigt många bilar och därför dålig luft. Men vi har turen att ha många träd på området där vi bor och mitt över gatan har vi vår gröna lunga – Lenox Park. Eftersom man idag vet hur nyttigt det är med träd och gröna parker i storstäder så drar vi direkt nytta av parken genom att den omvandlar koldioxid till syre – träd är ju fascinerande. Att det dessutom ger möjlighet till rekreation och avkoppling är ju underbart, speciellt eftersom vi inte har någon balkong i vår lägenhet.

Vädret här fortsätter att vara fint och hela oktober har varit underbar. Vi har passat på att vara ute lite för snart är det oundvikligt att de varma sommarkvällarna är borta och hösten gör entré. Med tanke på träd, visst är det även fascinerande att de vet om att det är höst och har börjat tappa löv trots det somriga vädret.

De sista två dagarna har det varit lite kallare på morgnarna, men soliga och fina eftermiddagar. Det verkar hur som helst att vädret kommer vända nästa vecka och det inleds med en kraftig dipp på måndag då det endast kommer vara 10 grader (vi kommer alltså frysa på min födelsedag… ). Annars kommer endast vara 10-14 grader på morgnarna och 18-23 på eftermiddagarna.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: