En skön helg i Cleveland

Detta bildspel kräver JavaScript.

Eftersom Jonny skulle hålla en presentation på Case Western University i Cleveland så passade jag också på att få ett miljöombyte. Det gäller ju att passa på när Klara fortfarande är kvar i Atlanta då hon kunde ta hand om sin lillebror. Det är ju en helt ny fas i livet att barnen börjar vara så gamla att vi faktiskt kan åka iväg på egen hand och det är ju faktiskt kul att se hur Kalle bor eftersom Jonny är där och jobbar ofta och dessutom har jag åtskilliga gånger bjudit Kalle på middag hemma hos oss på Måttgränd. Och dessutom riktigt trevligt att träffa hans fru Pirjo.

Jonny flyg gick redan på torsdagen och jag åkte iväg dagen efter. 1,5 timme tog detta flyg och jag åkte med Delta som har sin bas i Atlanta och därmed ett bra utbud med direktflyg. Tyvärr anlände jag ganska sent på fredagskväll men fick även chans att se Youngjin och Yeejouns fina hus, men missade den koreanska maten som visst hade varit fantastisk. På lördag så umgicks jag och Pirjo medan Jonny och Kalle jobbade, så vi åkte runt och såg på omgivningarna i Cleveland. Lunch och middag med familjen Lyytinen. På söndag blev det förutom att fortsatt jobb för Jonny och Kalle även chans att besöka det fina konstmuseet som finns i Cleveland, är du någonsin där så passa på att besöka det för de har en del fina konstverk i sina samlingar. Detta har att göra med att Cleveland tidigt var en rik stad i USA, tyvärr verkar det ha hänt något på vägen men nu håller stan på att återfå en del av sin forna glans. Dessutom kunde vi passa på att ta sköna morgonpromenader runt University Circle där den spektakulära Gehry-byggnaden finns, där deras school of management håller hus. Inte illa för Kalle att ha ett sådant kontor.

Att vara gift med en forskare är ju i vissa fall lite speciellt eftersom jobbet många gånger tar upp en hel del av fritiden, men då gäller det ju att hitta sätt att få jobb och fritid att gå ihop. Eftersom Jonny är iväg på en sabbatical och inte har några formella uppdrag annat än att skriva artiklar så blir det ju lite lättare än vanligt att faktiskt kunna få lite fritid tillsammans. Men att få chansen att träffa trevliga och väldigt hängivna människor från forskarvärlden, från många olika kulturer, är ju också väldigt givande. Hemma hos oss i Umeå passar jag gärna på att bjuda besökande forskare på lokala rätter från Norrbotten och Västerbotten för det är ju sådant som de sällan får testa i andra sammanhang. Och doktorsringen betyder ju faktiskt att de har ett speciellt band till akademin – en trohet mot vetenskapen – haha, så det gäller ju att inte vara svartsjuk.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: