Georgia driver license

21909055_10155226357476185_490758134_o

Äntligen har jag mitt Georgia driver license klart, var upp på Georgia Department of Driver Service uppe i Cummings. Skrev det skriftliga provet för 4 veckor sedan men tyvärr var man tvungen boka en tid för roadtest. Förra gången jag tog mitt amerikanska körkort så fick man göra testet direkt och då körde man bara på ett inhägnat område. Men nu skulle man efter konerna ut i trafiken, vilket jag inte var beredd på, med tanke på den stränga uppsyn som den kvinnliga inspektören hade så blev jag lite lätt nervös.

Inspektören informerade mig att det fanns 4 olika skäl att man direkt gjorde att man inte klarade körkortet: Det första var om man bröt mot någon trafiklag, det andra om man orsakade en trafikolycka, det tredje har jag glömt och det fjärde var om man inte kunde följa instruktionerna. Med tanke på att det första hon gjorde var att hon informerade om att jag var speeding (var endast 15 mph utanför deras kontor) så fick jag en liten dålig känsla på resten av körningen och dessutom missade jag att det var en 25 mph-sträcka som vi var inne på… Och instruktionerna… continue to the end of the street… Hur kan det bara vara till stoppskylten när vägen uppenbarligen fortsätter. Men jag klarade körkortet med två små anmärkningar; det ena var att jag hade inte hållit en helt rak linje när jag backade och det andra var att jag inte använt blinkers när jag körde in i rondellen andra gången (var lite osäker om vilka regler som gällde). Eftersom man blir godkänd vid 75 % så hade jag nog kunnat ta en del fler anmärkningar.

Hade ju dessutom också missat att de skulle ta ett nytt foto vilket jag inte var beredd på då jag fotades i samband med det skriftliga testet. Hur kul är det när man vare sig har fixat hår eller make up… jaja det är bara att svälja stoltheten och acceptera min lätt svettiga panna….Hade ju önskat ett skönhetsfilter à la Instagram. Inom två veckor har jag i alla fall det riktiga körkortet i min brevlåda och de har nog knappast photoshoppat…

 

Annons

En tanke på “Georgia driver license”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: