Även här kan vi påverkas av Irma

21584084_10155189303931185_1447358252_o

Hurricane season är  här och det har väl knappast undgått någon – däremot är det ovanligt att det kommer sådana här kraftiga stormar. Eftersom den verkar gå rakt över Florida så är det ju mängder med människor som måste evakueras och jag kan bara föreställa mig hur läskigt det måste vara. Med den logistiska utmaning att evakuera södra Florida med få vägar ut från städerna upp till norra Florida och de mer säkra områdena. Även här i Atlanta börjar hotellrum vara slutsålda på grund av evakueringen av Florida. Speciellt läskigt också alla öar som påverkats av Irma och andra oväder.

Men även här i Atlanta måste vi förbereda oss för Irma – någon gång mellan måndag och tisdag så kommer ovädret att komma hit. Då kommer det troligtvis ha nedgraderats till en kategori 1 eller nivån under som utgörs av tropiskt regnoväder. Men det kan vara ihållande regn och vindstyrkor som kan göra det svårt att ta sig ut. Därför kommer uppmaningar om att göra sig redo: Att ha tre dagars vattenförbrukning hemma, att ha mat som går att äta även om strömmen slås ut och att ha en väska packad med viktiga papper. Idag var vi ut och bunkrade upp med vatten, kex, hummus, bönor, powerbars med mera. Vi fyllde också upp bilen så vi har den tankad (även det har vi blivit uppmanade). Det kan kännas lite mycket förberedelser men det är bäst ändå att vara förberedd.

Det känns i alla fall tryggt att vi bor i lägenhet nu och inte i den typ av hus som vi bodde i förra gången där det inte fanns någon säker plats i huset. Och skulle ett träd ha blåst ned så skulle det inte finnas någon konstruktion som kunde hålla emot. Nu håller vi tummarna att Irma inte åsamkar den skada som myndigheterna är rädd för.

Annons

En tanke på “Även här kan vi påverkas av Irma”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: