Leasingbil på plats

IMG_8346

Äntligen har vi fått klart med en leasingbil (även om vi väntar på en Mitsubishi Outlander), men just nu kör vi runt i en mindre Hyundai nånting… Att ha bil är ett nödvändigt ont här i Atlanta. Även om det numera börjar finnas cykelfiler så är bilarna så ovana cyklister och kör snabbt så jag skulle i alla fall inte våga cykla. Det är hur som helst intressant att det i alla fall är på väg in mer cykeltrafik i en sådan storstad som Atlanta.

Men vi får vara nöjd att vi kan klara oss med en bil eftersom vi bor ganska nära en Martastation (pendeltåg) så Jonny kan ta tåget till jobbet. Bilen är en av de största utgifterna under detta år, men genom att vi nu korttidsleasar har vi i alla fall fått ned utgiften något. Men återigen var det ju det här med att vi inte har någon kredithistoria, ingen försäkringshistoria och inget social security nummer. Jag är ändå så glad för att vi kunnat få detta innan vi har något Georgia id. För att ta amerikansk körkort måste vi nämligen skaffa social security nummer först (eller ett intyg på att vi inte får det), men för att få det behövde vi först ha träffat Georgia State University och vänta en vecka efter detta möte för att vår information ska nå de statliga myndigheterna här.

Ett alternativ hade varit att långtidshyra från något biluthyrningsföretag, det har blivit ganska populärt här i USA. Men vårt problem är att vi då inte hade kunnat teckna en försäkring, utan varit i händerna på deras dyra försäkringspremier. Ett annat alternativ hade varit att vi, som förra gången vi bodde här, köpt en bil som vi skulle sälja när vi åkte. Men här i Georgia måste man numera ha Georgia körkort innan vi kan köpa en bil, dessutom måste vi sälja några veckor innan avfärd och dessutom har man en stor värdeminskning under året.

I helgen ska vi alltså börja fylla i pappren om Social security nummer, men det tar förmodligen ett tag att få det på plats. Och sen måste vi ta oss upp till körkortsstället för att ta ett Georgia körkort. Så nu förstår ni varför jag är glad att vi ändå fått det att fungera med försäkring och bil – även om vi skulle kunna köra en lyxbil för samma pengar om vi bara hade lite historia och några nummer.

Och ja, på bilden ser ni bakdelen av bilen.  Bilden tagen av Jonny som körde vår hyrbil på vägen tillbaka från Sandy Spring där vi just hämtat leasingbilen.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: